Om Tina

Tina Bjerkås


Jag är född i Göteborg på 1950-talet. Sedan slutet av 1970-talet bor jag i en mindre ort i det sköna Bohuslän. Jag tycker fortfarande att det är lika undebart att komma hem, till vårt hus och vår trädgård, som jag gjorde de första åren. Här bor jag tillsammans med make och katt. Vi har 3 vuxna barn som är utflugna.


​Närheten till naturen och havet betyder mycket för mig. Att ta långa promenader, genom skogen och utefter stranden, då känner jag att det är underbart att leva.


Sedan jag var ung har jag alltid varit väldigt intresserad av psykologi. Vad som får människor att bli som dom blir. Vad det är som avgör att det skall bli på det ena eller andra sättet. Och hur man kan hjälpa någon som har det svårt.


​Jag har alltid arbetat med människor på olika sätt. Gamla, unga och alla där emellan. Jag tyckte också att det var väldigt spännande att läsa om och tala med människor som upplever andra dimensioner av vår värld.


Men det var inte förrän på senare år som jag kom underfund med hur jag skulle kunna kombinera mina intressen och skapa ett arbete där jag får syssla med det som ligger mig varmast om hjärtat.


Det var när jag upptäckte att det fanns något som hette Regressionsterapi. Jag hade läst Brian Weiss böcker och föstod att detta var något för mig.


Jag började leta efter en lämplig utbildning och hittade Alternativterapi i Hälsingborg. Det heter nu Akademin för SER-terapi. Det blev så småningom mycket mer än regressionsterapi. Kursen byggdes på med både samtalsterapi och EFB - energiflödesandning. Du kan läsa mer om utbildningen på www.serterapi.se

Efter det har jag byggt på med utbildningar inom Mindfulness, Medveten Andning, TRE, hypnos och en del annat användbart. Här är några av mina diplom och kursintyg: