Topp.gif
Välkommen Kurser/föreläsningar Samtal Regression TRE EFB-andning EMI Mindfulness Medveten andning

Door3.gif

Besök vår sida på FaceBook f_logo.png

EFB-andning

EFB står för Energy Flow Breathing - Energiflödesandning. Det är en mjuk och skonsam, men ändå kraftfull, andningsmetod som jag kombinerar med samtal och mindfulnessövningar. Metoden skall inte förväxlas med Frigörande andning.

I början av 1980-talet kom psykoterapeuterna Nenne Holm och Bertil Gyllensten i kontakt med en amerikansk indian, som visade dom ett annorlunda sätt att komma i kontakt med sitt inre. Under många år provade dom på varandra och utvecklade metoden, innan deras klienter fick prova på. Dom har sedan dess framgångsrikt använt metoden som dom kallar EFB. Nenne Holm finns tyvärr inte längre i livet, men jag har lärt mig metoden av Bertil Gyllensten.

När ett problem uppstår eller vi går igenom en svår upplevelse, tenderar vi att undvika dom obehagliga känslor som situationen medför. Vi förtränger det smärtsamma och skapar olika skydd/försvar, och olika spänningar uppstår då. Dessa spänningar blockerar energi- blod- och lymf-flödet, som i sin tur påverkar nervsystemet, hormonsystemet, immunförsvaret etc. Vi mår både fysiskt och psykiskt dåligt. Dessa olika blockeringar börjar redan i barndomen och leder till att man "lever" mer och mer i sin intellektuella värld och får sämre kontakt med sin kropp.

EFB-andning går till så att man ligger på rygg, andas in mer syre än vanligt, samtidigt som man håller benen i en "stresställning". Så småningom resulterar detta i att, först benen, och senare ibland hela kroppen, börjar att vibrera. Det blir ett slags "inre massage" som hjälper till att lösa upp olika spänningar och blockeringar. Det kan vara fysiska, mentala eller känslomässiga blockeringar som löses upp, och detta medför att energin kan strömma mer fritt i kroppen. Den kan också förbättra tillståndet vid kroniska sjukdomar som förvärras av stress. Effekterna av andningen kan bli välmående, glädje, bättre kontakt med sitt inre jag, sin andlighet, sina känslor och sin kropp. Det kan bli lättare att sätta gränser, att leva i nuet, att hantera stress och konflikter, att släppa överdriven kontroll mm.

 

joomla counter      Senast ändrad: 2012-08-31        Copyright 2018 - Inre Resor        Web: Annika P3n KB